ANA MARIA PĂTRU RĂMÂNE ÎN AREST

0
1171

Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, rămâne în arest preventiv, dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a respins ieri contestatia formulata de inculpata. Ana Maria Pătru a fost trimisă în spatele gratiilor, pentru 30 de zile,  în urmă cu o săptămână pentru acuzaţii de trafic de influenţă şi spălare de bani.  Procurorii anticorupţie o acuză că ar fi luat mită un apartament şi o maşină de lux, ambele în valoare de 260 de mii de euro.

Ana Maria Pătru, fost președinte al Autorității Electorale Permanente a contestat decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a magistraților de la Tribunalul Prahova. Cererea s-a judecat, ieri, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanta a considerat ca nefondata contestatia acesteia si a respins-o, decizia fiind definitiva.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul București.

In schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum și că va susține firma să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =