PERCHEZIŢII DOMICILIARE ÎN BUZĂU, ALTE 8 JUDEȚE ȘI MUNICIPIUL BUCUREȘTI, ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND FRAUDĂ INFORMATICĂ, FALS INFORMATIC ŞI SPĂLARE DE BANI

0
2761

Autor: Newss.ro

        Procurorii D.I.I.C.O.T. Vâlcea în cadrul unei echipe comune de anchetă româno-germane constituită cu sprijinul  EUROJUST au efectuat marți, 15 noiembrie, 64 percheziţii domiciliare în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. Dintre acestea, 26 au fost efectuate în judeţul Vâlcea, 15 în judeţul Cluj, 14 în municipiul Bucureşti, 2 în judeţul Buzău, 2 în judeţul Bihor, 1 în judeţul Hunedoara, 1 în judeţul  Dâmboviţa, 1 în judeţul Botoşani, 1 în judeţul Neamţ şi 1 in judeţul Dolj.

        Anchetatorii au stabilit faptul că, în cursul lunii aprilie 2015 unul dintre suspecți a iniţiat pe raza municipiului  Bucureşti un grup infracţional organizat, format din 74 de suspecți. Acesta avea ca scop prejudicierea cu peste  4,5 milioane euro a mai mult de 1000 de persoane din România, Germania, Cehia, Italia, Franţa și alte state. Totodată s-a mai constatat faptul că, începând cu aprilie 2015 suspecții au deschis circa 230 conturi în străinătate  şi aproximativ 120 de conturi în  România. 74 de persoane au fost aduse la audieri sediul DIICOT- Biroul Teritorial Vâlcea.

        Gruparea era bine organizată aceasta fiind structurată pe 3 paliere – ,,primul palier  era format  din coordonatorul reţelei şi alţi membrii care racolau persoane, cetăţeni români şi străini, dispuse să deschidă conturi bancare; al doilea palier era format din membri ai grupului infracţional organizat care aveau rolul de a lansa ofertele de bunuri fictive pe diferite site-uri de profil din Europa, de a coresponda cu victimele prin intermediul poştei electronice şi de a le induce în eroare în vederea transferării sumelor de bani corespunzătoare aşa ziselor bunuri pe care le ofereau, în conturile bancare din străinătate puse la dispoziţie de către liderul grupului ; al treilea palier era format din membri denumiţi „ săgeţi”, care au avut rolul de a deschide conturi bancare în România şi străinătate  pe care le  puneau la dispoziţia grupului, în schimbul unor sume de bani” se menționează în comunicatul D.I.I.C.O.T.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 + = 32