LANSARE CU MARE FAST A CANDIDAȚILOR PNL DIN JUDETUL BUZĂU, LA ALEGERILE PARLAMENTARE

0
1876

Autor: Tatiana Botiță

    În prezența președintelui partidului, Alina Gorghiu alături de cei 9 candidați pentru Camera Deputaților și 5 candidați pentru Senat, la evenimentul de joi seară au mai fost prezenți lideri de la centru ai PNL, dar și sute de membri și simpatizații ai partidului. Gorghiu a apreciat că România nu mai poate fi guvernată de „partidul domnului Iliescu”: ,,Alegerile generale se câștigă cu capul sus, se câștigă cu o listă bună, cu un program de guvernare bun și cu candidat de prim ministru care nu este ținut ascuns sub pat cum face PSD-ul cu domnul Dragnea. Avem un Cioloș, ei au un Dragnea. Avem un om onest, ei au o persoană condamnată. Avem mai puțini primari, însă vom guverna pentru toți primarii din România și pentru toți cetățenii din România”.  

    Candidații care vor să reprezinte Buzăul în Parlamentul României s-au adresat rând pe rând celor prezenți în sală. Ei au vorbit despre strategia de dezvoltare a județului Buzău și despre planurile lor politice de viitor. Antonel Tănase, candidatul PNL Camera Deputaților le-a declarat celor prezenți că Buzăul este un județ al oamenilor harnici care însă nu au fost reprezentați așa cum trebuie. ,,România înainte este un slogan de luptă. România înainte este un slogan care îndeamnă, care obligă pe toată lumea să lupte cu vechile mentalități și vechile metehne, să aducă ceva nou, ceva bun, să aducă ceva în plus în societate buzoiană, în societatea românească. Județul Buzău face parte din România. România este o țară care trebuie să se dezvolte. România este o țară care este obligată să se schimbe. România este o țară care trebuie să reducă decalajele față de țările membre ale Uniunii Europene” a adăugat Tănase.

    La rândul ei, Larisa Ene care candidează pentru un mandate la Camera Deputaților a menționat că fiind ,,fan al fondurilor europene” poate transforma în bine ceea ce ține de domeniul rural și urban: ,,(…) toată lumea știe că sunt fan fonduri europene. Sunt fan fonduri pentru că pot dezvolta mediul rural, pot dezvolta mediul urban și putem să creăm o societate frumoasă, onestă, cinstită. Am fost educată să lupt, să muncesc și să-mi realizez visurile”. Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, candidat pe prima poziție la Senat, în județul Buzău, le-a vorbit membrilor PNL despre trecut şi despre viitor, explicând că buzoienii au nevoie de locuri de muncă bine plătite, nu de ajutoarele sociale care i-au ţinut captivi timp de zeci de ani. ,, În timpul guvernării Ponta, județul Buzău a pierdut 5.500 de locuri de muncă. În ultimii 26 de ani, de guvernare PSD a Buzăului, din județ au plecat peste 100.000 de cetățeni care caută un trai decent și un loc de muncă pe alte meleaguri. Trebuie oprită hemoragia. Buzoianul era un cetățean umilit ” a menționat Teodor Atanasiu.

      Preşedintele PNL Buzău, Cristian Romanescu,  aflat pe locul 1, pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor, a explicat de ce liberalii au decis să meargă în alegeri cu Dacian Cioloş și de ce susţin platforma România 100. ,,Noi liberalii credem în nevoia de schimbare a României. Este nevoie de un program de guvernare care să susțină dezvoltarea economic în toate regiunile României ” a adăugat Cristian Romanescu. Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a început vineri și se termină pe 10 decembrie, la ora 07.00. Cei peste 6.500 de candidaţi înscrişi la alegerile parlamentare au intrat, în campania electorală pentru cele 466 de locuri disponibile în Senat şi Camera Deputaţilor. Românii nu îşi vor mai vota uninominal parlamentarii, ci vor avea de ales între listele partidelor. Secţiile de votare se vor deschide pe 11 decembrie la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00. În premieră, numărarea voturilor după închiderea urnelor va fi înregistrată video și audio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =