ZI IMPORTANTĂ PENTRU ANGAJAȚII DIN SĂNĂTATE ȘI EDUCAȚIE

0
2022

Autor: Newss.ro

   Deputații vor decide luni asupra majorărilor salariale de aproape 15 procente promise pentru mai multe categorii de personal, din domeniul sănătății și educației. Săptămâna trecută, deputații din Comisiile de buget, finanțe și de muncă au aprobat mai multe amendamente la Ordonanța de Urgență nr. 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar.

     Conform unuia dintre amendamente, sporurile și alte drepturi salariale specifice activității se vor calcula, de la 1 decembrie 2016, prin raportare la salariul de bază. Un alt amendament mai prevede ca de la 1 ianuarie 2017, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educației și aprobate prin Hotărâre de Guvern, salariile de bază ale personalului din învățământ existente în plată la data de 31 decembrie 2016 se majorează în medie cu 15%. Acestea urmează să crească în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a ordonanței.

    De majorare salarială de 15 procente vor beneficia și angajații din sistemul de asistență socială. Începând cu 1 decembrie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază sau soldelor funcției de de bază sau salariilor funcției de bază sau indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna august 2016.

   Legea este criticată de Executivul Cioloș care declară că nu există sufieciente fonduri pentru a acoperi creșterile salariale menționate. Totodată, guvernanții cred că banii necesari pentru a acoperi aceste majorări ar urma să fie luați din investiții, ceea ce va face ca acestea să fie sistate pe o perioadă nedeterminată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 + = 86