BREAKING NEWS: ȘEF NOU LA DGASPC BUZĂU. VINTILESCU ȘI-A ÎNAINTAT CEREREA DE ÎNCETARE A MANDATULUI LA CONDUCEREA INSTITUȚIEI DIN MOTIVE DE…SĂNĂTATE

0
2422

Autor: Newss.ro

      Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Adrian Belciug Vintilescu a solicitat, luni 07 noiembrie 2016, autosuspendarea temporară din funcția de director general al DGASPC Buzău, din motive personale și de sănătate. Până la numirea unui nou director general, atribuțiile lui Vintilescu vor fi preluate  de către David Ștefan, director adjunct al DGASPC Buzău. Totul vine în urma scandalului declanșat săptămâna trecută când părinţii a 65 de copii cu nevoi speciale au fost chemaţi de judecătorii buzoieni să dea explicaţii legate de motivele pentru care şi-au abandonat copiii. Atunci părintii au aflat că au fost decăzuți din drepturi de către Direcția pentru Protecția Copilului Buzaău prin preluarea micuților în plasament, în regim de urgenţă.

       Măsura extremă a fost luată de instituție  pentru a putea deconta cheltuielile cu masă și cazare a copiilor, după ce Curtea de Conturi a decis că DGASPC a cheltuit ilegal bani cu întreținerea copiilor, întrucât minorii provin din alte județe.  Grav este că reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Buzău au fost informați încă din luna septembrie, printr-o adresă, că măsura privind luarea în plasament în regim de urgență a celor 65 de copii cu nevoi speciale nu este corectă și legală. Conducerea Direcției pentru Protecția Copilului Buzău a ignorat însă punctul de vedere al reprezentanților Consiliului Județean.

    La scurt timp, de la declanșarea întregului scandal, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a anunțat că la nivelul institutiei s-an constituit o comisie de control care va analiza situația de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. De asemenea, comisia va verifica dacă părinții și-au dat acordul ca acești copii să vină în școlile speciale din județul nostru, dacă li s-a explicat care sunt implicațiile legale, ce survin în cazul suspendării temporare a dreptului parental. Nu în utimul rând, controalele vor viza toate documentele din ultimii cinci ani cu privire la plasamentele copiilor din alte județe în centrele rezidențiale nr. 10 și 11 din municipiul Buzău. Membrii Comisiei își vor continua activitatea până la clarificarea aspectelor legate de situația existentă la DGASPC Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 28