CONSILIUL CONCURENȚEI, CU OCHII PE MONOPOLUL SALUBRITĂȚII

0
1274

Monopolul firmei de salubritate RER Ecologic Service în municipiul Buzău este pe cale să ia sfarsit. Mai precis Consiliul Concurenței a solicitat Consiliului Municipal Buzau rezilierea contractului dintre municipalitate și firma de salubritate, valabil începând cu anul 2018 până în 2026.

Consiliul Concurentei invocă faptul că nu sunt respectate toate condițiile necesare prelungirii acestui contract , atât pentru serviciul de colectare și transport deseuri, cât și pentru cel de sortare a gunoaielor. Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciilor Comunitare a constatat ilegalități în ceea ce privește prelungirea contractului cu firma de salubritate. Mai précis, în contractul cu RER Ecologic se menționează faptul că investiția de două milioane de euro în construirea stației de sortare a deșeurilor de la Vadu Pașii, inaugurată în urmă cu doi ani, va fi amortizată în perioada acestui contract. Potrivit unor calcule ale specialiștilor ANRSC, amortizarea investiției se face mult mai devreme decât au menționat cei de la RER, lucru considerat ilegal. Consiliul Local Buzau a decis să amâne luarea unei decizii privind prelungirea contractului cu RER Ecologic, așteptând ca instanța să stabilească o soluție definitivă în această speță. Un nou termen în acest proces este programat în data de 17 noiembrie. In caz că instanța va stabili că prelungirea contractului cu RER Ecologic este ilegală, atunci Primăria va fi nevoită să organizeze o licitație pentru atribuirea serviciului de salubritate în municipiu. Primul contract între Primăria Buzău și RER Ecologic Service a fost încheiat în 2006 pentru o perioada de 8 ani. În 2014, contractul dintre Primăria Buzău și RER s-a prelungit pe încă patru ani, până în 2018.

Anul trecut, în noiembrie, s-a încheiat un al doilea act adițional, prin care contractul se prelungea pe încă 8 ani, din 2018 până în 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 32 = 37