ACHIZIȚIILE PUBLICE, NUMAI ONLINE

0
1285

Toate achizițiile publice se vor face numai online, până în 2018, iar verificările vor fi extrem de riguroase. Precizarea apartine chiar președintelui Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș. El afirma ca, prin noua lege a achizitiilor publice toate contractele vor fi atribuite în funcţie de oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Practic, nu mai este luat în calcul doar cel mai mic preţ, ci contează şi durata de folosire a produsului sau a serviciilor achiziţionate. Prezent la Buzău, pentru a afla problemele din teritoriu, după 4 luni de la schimbarea legilor din domeniul achizitiilor publice, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, a facut si precizari legate de modificarile legislative.

Noua lege aduce îmbunătăţiri semnificative, promovând creşterea calităţii proiectelor de achiziţie publică prin modificarea criteriilor de atribuire, limitarea creşterii necontrolate a bugetelor implicate, reducerea birocraţiei, dar şi susţinerea inovaţiei în dezvoltarea proiectelor publice.

Reporter: Tatiana Botiță

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =