Dodon și Sandu se vor confrunta pe 13 noiembrie în al doilea tur de scrutin in Republica Modova

0
1919

Doua mari curente politice stau la baza programelor celor doi candidati care se vor confrunta in al doilea tur pe 13 noiembrie pentru functia de presedinte al Republicii Moldova.

Se vor confrunta candidatul socialist, Igor Dodon care  sustine o politica pro-rusa , și candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu care militeaza pentru integrarea europeana dupa modelul Romaniei.După numărarea a 99,5% dintre voturi, rezultatele preliminare îl arătau câștigător pe Dodon cu 48,5%, urmat de Sandu, cu 38,2%.Sunt urmați de candidatul independent Dumitru Ciubașenco, cu 5,88%, fostul premier Iurie Leancă, cu 3,18% și liberalul Mihai Ghimpu, cu 1,83%. Este de asteptat ca in cele doua saptamani sa se regrupeze toate fortele de pe scena politica, mai ales ca o parte dintre candidatii din primul tur si-au anuntat sustinerea pentru unul dintre cei doi protagonisti.

Analistii politici din Moldova sustin ca este o competitie stransa chiar daca Dodan a fost la un pas sa castige din primul tur si ca depinde de cei doi aspiranti la cea mai inalta functie in stat de capacitatea lor de a-si mobiliza electoratul si simpatizantii sa iasa la vot pe 13 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =