ȘTIAȚI CĂ…

0
1601

Autor: Loredana Lupu

    Știați că jocul de cărți a fost inventat de chinezi sau v-ați întrebat vreodată care este cel mai rece loc permanent locuit? De la curiozități despre albine și păsări flamingo, descoperă 10 informații inedite…

1.Știați că … un studiu publicat în revista Journal of American Medical Association afirmă că adolescenții care au fumat cel puțin un pachet de țigări pe zi sunt de 15 ori mai susceptibili de a dezvolta tulburări de panică sau episoade repetitive de panică, în timpul maturității timpurii?                                                                                                                             2. Știați că … jocul de cărți a fost inventat de chinezi în 1120?
3. Știați că … în statul american Kansas este ilegal să prinzi un pește cu mâinile goale?
4. Știați că … pentru a putea citi hărți, trebuie să ai ceea ce se numește ,,abilitate spațială”, pe care majoritatea bărbaților o au bine dezvoltată spre deosebire de femei?
5. Știați că … femeile rostesc 8.000 – 9.000 de cuvinte pe zi, iar un bărbat obișnuit între 2.000 și 4.000 de cuvinte pe zi?
6. Știați că … unele paste de dinți conțin antigel și majoritatea sunt toxice?
7. Știați că … există mai multe păsări flamingo de plastic decât adevărate?
8. Știați că … cea mai înaltă cascadă din lume este Cascada Angel din Venezuela?
9. Știați că … cel mai rece loc permanent locuit este localitatea Oimeacov (Rusia), pe valea fluviului Indighirka, unde s-a înregistrat, în Februarie 1964, temperatura minimă absolută de -71.10 grade?
10. Știați că … albinele pot fi folosite pentru a detecta minele terestre?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 53