LIBERALII VOR CA PĂDUREA CRÂNG SĂ REVINĂ BUZOIENILOR

0
1424

Autor: Newss.ro

    Aleșii locali ai PNL Buzău, prin vocea președintelui organizației județene Cristi Romanescu anunță că la ședința Consiliului Local Municipal ce va avea loc joi, 27 octombrie, vor vota ,,pentru” ca Pădurea Crâng să treacă în administrarea Primăriei municipiului Buzău. Totuși, trebuie ținut cont de un singur aspect, liberalii vor fi de acord cu acest proiect doar dacă se respectă o condiție esențială  stipulată într-unul dintre articolele proiectului de hotărâre. Totodată, PNL își exprimă speranța ca odată ce Pădurea Crâng va reveni buzoienilor, administrația locală să o întrețină respectând condițiile menționate în documentul respectiv. Iată ce a anunțat, într-un comunicat de presă, președintele PNL Buzău, Cristi Romanescu:

    ,,Revenirea Pădurii Crâng în proprietatea Primăriei şi în administrarea Consiliului Local a stârnit multe dezbateri, din momentul în care a fost pus pe tapet acest subiect. De la acuzaţii că se intenţionează, în timp, ca suprafaţa pusă în discuţie să ajungă în mâinile unor oameni de afaceri, la ipoteze că în zonă vor fi defrişări pentru a le face loc aceloraşi afacerişti, până la ideea că Primăria va pune gaj Pădurea Crâng pentru anumite împrumuturi, acuzaţiile şi speculaţiile au curs.

     Consider că, în fapt, Pădurea Crâng trebuie să revină în proprietatea municipalităţii, să aparţină buzoienilor, aşa cum s-a decis în anul 1881, când Statul a recunoscut Primăriei Buzău dreptul de proprietate asupra pădurii, printr-o lege emisă de Adunarea Deputaţilor şi Senatul României, document apărut şi în Monitorul Oficial de la acea vreme. Atunci, guvernul era condus de liberalul Ion C. Brătianu, lucru ce ne obligă şi pe noi, liberalii de azi, să respectăm şi istoria partidului din care facem parte. Nu doar acest adevăr istoric ar sta la baza argumentului prin care PNL susţine iniţiativa.

     La şedinţa de Consiliu Local Municipal de joi, 27 octombrie, va fi supus dezbaterii şi votului un proiect în acest sens, aprobarea solicitării trecerii din domeniul public al statului şi administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în proprietatea publică a municipiului Buzău şi administrarea Consiliului Local a Pădurii Crâng. Un aspect foarte important îl reprezintă faptul că, la art.2 din acest proiect de hotărâre, este stipulată o condiţie esenţială: „Consiliul Local Muncipal Buzău se obligă cu privire la bunul imobil (…) , să menţină destinaţia actuală, să nu dispună nicio măsură de natura grevării cu sarcina ipotecii, gajului ori înstrăinării.” Şi acest amănunt important îi va determina pe consilierii municipali PNL să voteze „pentru”.

      De asemenea, îmi exprim speranţa că, odată ce Pădurea Crâng va intra în proprietatea Primăriei, noua administraţie din Palatul Comunal va pune în valoare această suprafaţă, prin întreţinerea optimă şi noi amenajări în interesul buzoienilor, respectând condiţiile mai sus-menţionate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =