PERCHEZIȚII ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI ȘI ALTE 4 JUDEȚE, PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

0
1328

Autor: Newss.ro

     Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Prahova, împreună cu procurori ai  Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează marți dimineață 19 percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Acestea au loc în municipiul București și în județele Prahova, Călărași, Dâmbovița și Ilfov. La acțiune participă și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești. 13 persoane vor fi aduse pentru audieri de către anchetatori.

      Conform cercetărilor effectuate de anchetatori reiese faptul că ,,în perioada 2010 – 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, prin intermediul a 16 societăți comerciale, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale. În baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele ,,fantomă”, persoanele bănuite ar fi dedus în mod nelegal TVA și s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit,  bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 2.318.704 lei.

      Ulterior, prin intermediul societăților controlate a fost supusă procesului de spălare a banilor suma de 1.112.401 lei, prin efectuarea mai multor operațiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților” se menționează în comunicatul IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =