AREST PREVENTIV PENTRU GEORGE IVĂNESCU, UNUL DINTRE ACŢIONARII COMPANIEI DE VINURI MURFATLAR

0
2129

Autor: Newss.ro

     Lovitură dură dată de magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie lui George Ivănescu, acţionar la compania de vinuri Murfatlar. Aceștia au decis ca afaceristul să rămână în arest preventiv, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la o evaziune fiscală de aproximativ 600 milioane lei. În data de 17 octombrie 2016, Ivănescu a fost adus la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, urmând ca în următoarea zi să fie reţinut.

     Judecătorii ÎCCJ au mai decis ca în arest preventiv să rămână și Constantin Cîrciumaru, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Gheorghe Cosmin Popescu, Cătălin Florian Vasilescu şi Sorin Vasile Săvoiu. Plasați în arest la domiciliu au fost inculpații Cristian George Lascu, Irina Tănase şi Ioan Toma. Totodată instanța supremă a respins contestaţiile celor 10 inculpaţi şi ale DNA, fiind menţinută decizia dată de Curtea de Apel Bucureşti.

     Procurorilor DNA au descins în dimineața zilei de 17 octombrie 2016, în judeţul Buzău dar şi în Bucureşti, Constanţa, Ilfov şi Prahova. Percheziţiile au avut loc într-un dosar privind săvârșirea infracţiunilor de corupţie şi evaziune fiscală, fapte care ar fi fost comise în perioada 2010-2014. În anchetă au fost vizate firme din industria alcoolului, respectiv Grupul Euroavipo, cu sediul în Poșta Câlnău, judetul Buzau, din care face parte Murfatlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =