CAZ ȘOCANT ÎN APROPIERE DE RÂMNICU SĂRAT, JUDEȚUL BUZĂU. UN CAL A FOST LĂSAT SĂ MOARĂ PE CÂMP

0
3877

Autor: Daniel Țigleanu

   UPDATE: Pentru a-i curma suferința, animalul a fost eutanasiat. Polițiștii râmniceni l-au identificat pe stăpânul calului, un bărbat în vârstă de 57 de ani care a fost amendat pentru rele tratamente aplicate animalului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Descoperirea șocantă a fost făcută, în cursul zilei de luni, 24 octombrie, la intrare în localitatea Topliceni, situată la un kilometru de Râmnicu Sărat, județul Buzău, de câțiva oameni  care au trecut prin zonă. Calul zăcea în agonie pe câmp de duminică, 23 octombrie, după ce a fost salvat de către pompieri dintr-o groapă.  Deși a fost salvat nimeni din zonă nu a trecut să vadă al cui este animalul pentru a-l anunța pe proprietar. ,,În cursul zilei de duminică, pompierii au intervenit pentru scoaterea unui cal dintr-o groapă de 1m x 1m. După scoaterea acestuia, în momentul în care nu am identificat proprietarul calului au fost anunțate autoritățile publice locale” a menționat pentru newss.ro Plt. Adj. Sef. Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

cal-agonie-2      La locul respectiv au ajuns reprezentanți ai Primăriei Râmnicu Sărat, ai Administrației Domeniului Public cu un utilaj și un medic veterinar. Având în vedere că animalul este într-o stare foarte gravă și pentru a nu se mai chinui, mai mult ca sigur acesta va fi eutanasiat de către veterinar. Între timp, polițiștii râmniceni îl caută pe proprietarul animalului, pe care-l vor trage la răspundere.

cal-agonie-1

      Sunt cunoscute situațiile în care anumiți proprietari de cai, în momentul în care animalele sunt prea bătrâne sau prea bolnave să mai muncească, să le abandoneze pe câmp pentru ca acestea să-și găsească sfârșitul. Foarte posibil ca și în acest caz, animalul să fi fost abandonat de stăpânul său, în același scop.

      Luni dimineață, pompierii buzoieni au mai avut o intervenție dificilă pentru a salva un animal – o vacă ce a căzut într-o fântână adâncă de 7 metri, din localitatea Tăbărăști, comuna Gălbinași. Apelul de urgență a fost primit la ora 08:00, iar după o oră, animalul a fost scos din fântână teafăr și nevătămat. La locul respectiv a intervenit un echipaj ISU Buzău alături de o echipă de căutare-salvare a comitetului local cu un buldoexcavator al primăriei din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 77 = 87