ATENȚIE LA RECIPIENTELE DIN PLASTIC

0
1317

Autor: Mihaela Iordache

     Recipientele din plastic pentru mâncare şi pentru apă trebuie evitate. Plasticul este realizat din materiale toxice care se pot infiltra în orice lucru cu care intră în contact. În momentul în care compuşii chimici ai plasticului sunt ingeraţi, aceştia dăunează organismului la nivel celular şi provoacă probleme de sănătate. Iată şi alte motive pentru care nu trebuie să folosim recipiente din plastic, dar şi câteva soluţii pentru a le înlocui. 

  1. Compuşii toxici din plastic ne pot îmbolnăvi grav

Este normal să suferi de o varietate de probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrâneşti. Însă, acest lucru este doar o parte a procesului de îmbătrânire? Acest lucru ar putea fi asociat cu folosirea în exces a recipientelor de plastic. Studiile ştiinţifice dovedesc că substanţele chimice toxice ce pot fi găsite în plastic provoacă probleme de sănătate care variază de la cancer la infertilitate.

2.Plasticul poate cauza probleme de fertilitate şi reproducere

Abilitatea de a procrea un copil sănătos este un miracol şi un eveniment incredibil în viaţa unei persoane. Însă, compuşii toxici care pot fi întâlniţi în componenţa plasticului ar putea face acest lucru să fie extrem de dificil, dacă nu chiar imposibil. Tot mai multe studii şi cercetări dovedesc faptul că toxinele afectează capacitatea de reproducere.

  1. Chimicalele din plastic ne pot îngrăşa

Există multe motive pentru care aproape două treimi dintre adulţii americani sunt fie supraponderali, fie obezi. Însă, unul din aceste motive poate fi cantitatea mare de plastic cu care mâncarea şi băutura intră în contact direct. O cercetare explică faptul că o substanţă chimică folosită la scară largă în plastic, numită eter diglicidil bisfenol A, poate determina celulele stem să devină celule grase. 

Iată câteva soluţii care pot fi folosite pentru a înlocui recipientele din plastic:

  • sticle de apă realizate din sticlă rezistentă la spargere. Aceste recipiente din sticlă au un înveliş din cauciuc care previne spargerea şi nu afectează calitatea apei.
  • paie din oţel inoxidabil. Cei mici nu trebuie să folosească paie din plastic, în schimb se pot folosi paiele din oţel inoxidabil.
  • recipiente din oţel inoxidabil. Renunţă la recipientele din plastic şi încearcă să le foloseşti pe cele din oţel inoxidabil. Recipientele de sticlă sunt o alternativă la fel de bună, însă multe dintre ele au capace din plastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 9