INCIDENTE LA MARȘUL PENTRU UNIRE DIN CAPITALĂ

0
302

Autor: Newss.ro

     Mii de persoane s-au strâns sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei pentru a cere unirea României cu Republica Moldova. De acolo, oamenii au plecat în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au bătut cu jandarmii care încercau să-i redirecționeze spre zona în care ar fi trebuit să mărșăluiască. Totul a degenerat, iar jandarmii au reținut cinci persoane printre care și liderul unioniștilor, George Simion. Acesta a fost ridicat din stradă și dus la Secția 1 de Poliție.

      Toţi cei cinci tineri reţinuţi de jandarmi au fost eliberaţi, fiecare dintre ei fiind amendaţi cu 3000 de lei. ,,Am vrut să ne întoarcem la Universitate. E o cauză legitimă. Jandarmii nu trebuie să se poarte așa”, a declarat  George Simion, liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012. El a mai spus că acordul verbal al viceprimarului Capitalei să se întoarcă la Universitate. La rândul său, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu l-a contrazis pe Simion în cadrul unei intervenții în direct la un post privat de televiziune. Acesta a menționat că pentru revenirea manifestanților în Piața Universității nu există autorizație.

      Odată ce a fost eliberat, George Simion, a anunţat că protestatarii s-au regrupat în Piaţa Universităţii şi că îşi doreşte să discute cu premierul României, Dacian Cioloş. Totodată, liderul unioniștilor a declarat că aşteaptă invitaţii de la partide dispuse să accepte ca proiect de ţară Unirea dintre Republica Moldova şi România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ