LEACURI ÎMPOTRIVA RĂCELII DE TOAMNĂ

0
1404

Autor: Mihaela Iordache

    Ca orice alt anotimp, şi toamna are avantajele şi dezavantajele ei. Clasica răceala sezonieră, cunoscută şi sub denumirea de gripă este unul dintre dezavantajele pe care ni le aduce scăderea temperaturilor. Dacă simţiţi că o răceală vă dă târcoale, dar nu doriţi să apelaţi la medicamentele clasicele, iată cinci leacuri băbeşti, care au toate şansele să vă ajute:

  1. Usturoiul

Usturoiul este unul dintre leacurile naturale ale gripei cu cea mai lungă tradiţie. Usturoiul este un antiseptic intestinal, pulmonar, tonic şi cardiotonic. Pentru a combate răceală în stadiul incipient, luaţi 5-6 căţei de usturoi, zdrobiţi-i şi amestecaţi-i cu 10 linguriţe de miere. Se mănâncă o linguriţă din acest preparat la fiecare jumătate de oră.

  1. Baia fierbinte

O baie relaxantă este un ajutor la îndemâna când aveţi deja câteva simptome ale răcelii: frisoane uşoare, dureri de gât şi secreţii nazale. Baia are efect antigripal, scăzând rezistenţa microbilor. Staţi timp jumătate de oră în cada umplută cu apă fierbinte, apoi masaţi-vă corpul cu o cremă hidratantă şi aşezaţi-vă în pat la căldură timp de încă 30 de minute.

  1. Frecţiile

O variantă mai puternică a clasicului masaj, frecţiile sunt cunoscute pentru efectele benefice pe care le au în lupta cu răceala, fiind binevenite pentru combaterea stării generale de oboseală şi a durerilor musculare. Substanţele care conţin şi diferite uleiuri şi esenţe: scorţişoara, cimbru, pin, pot stimula respiraţia şi ajută la decongestionarea căilor respiratorii.

  1. Supa de pui

Un alt remediu clasic de care sigur vă amintiţi din copilărie este supa de pui, leac sigur folosit de mame pentru a combate supărătoarea răceală. Supa se consumă cât mai caldă, şi este recomandat ca ea să conţină multe legume şi verdeţuri: pătrunjel şi mărar. Acestea constituie un adevărat antibiotic natural şi ajută la eliberarea căilor respiratorii superioare.

  1. Sirop de ridichi

Se ia o ridiche neagră de mărime medie spre mare, se taie 1/3 din ea şi în interior se scobeşte o gaură. În aceasta se pun 1-2 linguri de zahăr sau miere şi se lasă câteva ore. Siropul rezultat se bea, câte 1-2 linguri de 3 ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =