SCAD PREȚURILE LA O GAMĂ VARIATĂ DE MEDICAMENTE. TOTUL ARE O EXPLICAȚIE…

0
1522

Autor:Newss.ro

     Vizate de reducerea prețurilor sunt medicamentele din domeniul de oncologie, diabet și boli cardiovasculare. Această scădere nu se va face imediat ci, treptat, pe o perioadă de 3 ani. Vorbim despre trei pași:

  • 10 % până la 1 martie 2017;
  • 10% până la 1 martie 2018;
  • 15% până la 1 martie 2019.

     Aici sunt implicate medicamente inovatoare, cărora le expiră patentul, adică atunci când apar cele generice și poate și altcineva să producă acel tip de medicament. Mai trebuie să știți că recent s-a lansat site-ul www.medicamentelipsa.ro  destinat personalului medical, pacienților, asociațiilor sau fundațiilor. Oricine poate sesiza lipsa unuia sau mai multor medicamente prin completarea online a unui formular. Ministerul Sănătății are obligația de a remedia problema sesizată în termen de 7 zile.

   De asemenea, oricine poate verifica, în cadrul aceluiași site, stocul de medicamente oncologice la nivelul spitalelor cu structuri in specialitatea oncologie. Pentru ca datele să fie actualizate, se va emite un ordin de ministru prin care atât farmaciile cât și distribuitorii să fie obligați să raporteze zilnic în sistemul electronic stocurile de medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 57 = 65