ARMATA A INTERVENIT PENTRU EVACUAREA OAMENILOR CA URMARE A INUNDAȚIILOR DIN JUDEȚUL GALAȚI

0
1271

Autor: Newss.ro

       530 de persoane au fost evacuate din localitățile  gălățene Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Schela și Pechea. În tot județul 17 localități au fost afectate de ploile și inundațiile cauzate de ploile torențiale și revărsarea râurilor Suhu și Geru. Pentru evacuarea sutelor de oameni prefectul de Galați a cerut ajutorul armatei, aproape 50 de militari au intervenit.

    Militari ai Batalionului 284 Tancuri ,,Cuza Vodă”, cu un autocamion, au acționat în localitatea Slobozia Conachi, din județul Galați, pentru evacuarea cetățenilor și a bunurilor din gospodăriile afectate de inundații și pentru limitarea efectelor inundațiilor.

armata-1      De asemenea, 22 de militari din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizata ,,Sfântul Andre” un autocamion acționează în ajutorul populației din localitatea Cuza Vodă, județul Galați, pentru scoaterea apei din gospodării și întărirea digurilor cu saci de nisip.

      Cea mai gravă situație s-a înregistrat la Pechea, unde au fost deja evacuate peste 250 de persoane, peste 100 de case au fost inundate, iar DJ 251 care străbate comuna și face legatura cu municipiul Tecuci a fost inundat. Apa atins în unele locuri chiar și 1,5 metri. Probleme au fost și la Slobozia Conachi, acolo unde a fost spart în mod controlat un dig și au fost evacuate 60 de persoane din 28 de case, dintre cele 150 afectate.armata-4

       DN 25 s-a închis în zona localității Vameș. La Cuza Vodă 100 de case au fost inundate iar 200 de persoane au fost evacuate, iar la Costache Negri, zece gospodarii. Din localitatile Negrea și Schela au fost evacuate 20 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =