APROAPE 10 MILIOANE DE LEI! ESTE SUMA ALOCATĂ BUZĂULUI DE GUVERNUL CIOLOȘ PENTRU REFACEREA INFRASTRUCTURII LOCALE AFECTATE DE INUNDAȚII

0
2038

Autor: Newss.ro

     Executivul a alocat peste 86 de milioane lei, din Fondul de intervenție pentru 25 de județe afectate de inundații. Buzăul va primi de la Guvern 9,914 milioane lei, fonduri destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în acest an. Măsura alocării celor 86,7 milioane de lei a fost fost adoptată într-o Hotărâre de Guvern emisă miercuri, 13 octombrie. Cele 25 de județe care primesc banii de la Executiv sunt: Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

    Sumele de bani au fost atribuite județelor menționate după evaluarea pagubelor făcută în baza documentelor trimise de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile prefectului din județele afectate de inundații în cursul lunilor iunie, iulie și august și transmise, spre centralizare, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Cel mai mult a primit Vrancea serios afectată de inundațiile din acest an – 10,095 milioane lei. Tulcea va primi doar 767.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 54