R.A.M. BUZĂU DĂ DRUMUL LA CĂLDURĂ?

0
3032

Autor: Newss.ro

     UPDATE: Începând de luni seară, buzoienii vor avea căldură în calorifere. Decizia a fost luată în cursul acestei zile de conducerea Regiei. Trebuie știut însă faptul că, agentul termic va fi distribuit permanent însă pentru moment, la temperaturi mai reduse, urmând ca odată ce instalațiile se vor încălzi, foarte probabil livrarea căldurii să se facă după un program fracționat. Asta înseamnă că este posibil ca agentul termic să fie distribuit la temperaturi mai ridicate abia spre seară, iar pe timpul zilei caloriferele să fie călduțe.

   ȘTIREA INIȚIALĂ: Regia Autonomă Municipală Buzău ar putea da drumul la căldură în apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire cel mai probabil din această săptămână. Deja, unele Asociații de Proprietari din municipiu au postat afișe prin care se anunță că începând de luni, 10 octombrie, de la ora 16:00, se vor încărca instalațiile de încălzire și vor rămâne sub presiune până la furnizarea agentului termic. Toți proprietarii sunt anunțați să fie prezenți în apartamentele lor la ora anunțată, tocmai pentru a se evita eventuale defecțiuni, la pornirea instalațiilor.

       Furnizarea agentului termic se acordă în momentul în care temperatura pe timpul nopţii este mai mică de 10 grade Celsius, timp de 3 zile la rând. Cum până acum, în intervalul orar 18.00-6.00 nu s-au înregistrat temperaturi mai mici de 10 grade Celsius, RAM Buzău a decis să dea drumul la căldură. În situația în care, din diverse motive, locatarii nu doresc începerea furnizării căldurii, reprezentanții asociațiilor de proprietari au obligația de a depune în acest sens o adresă la registratura Regiei Autonome Municipale.

     În luna iulie 2016, Edilul Buzăului Constantin Toma a anunțat că Primăria nu mai poate acoperi aproape 300 de miliarde de lei vechi pentru subvenționarea gigacaloriei. Astfel, din 2017, prețul de 185 de lei platit de buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire se va majora. Adică, locatarii racordați la Regia Autonomă Municipală vor plăti mai mult pentru încălzire și apă caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =