BOGDAN DINU A REVENIT ACASĂ, DUPĂ DOI ANI ȘI JUMĂTATE PETRECUȚI ÎN CANADA

0
4444

Autor: Leonard Bunilă

      Pugilistul buzoian Bogdan Dinu va lupta, vineri, 14 octombrie, la categoria grea, în cadrul unei gale care va avea loc la Circul Globus din Capitală. Ar fi trebuit să lupte cu un pugilist polonez, însă acesta s-a accidentat iar acum Dinu este nevoit să lupte împotriva unui „greu” georgian. Înaintea galei, în cadrul următorului interviu, Bogdan Dinu și-a anunțat revenirea în țară după cei doi ani și jumătate petrecuți la Montreal, în Canada, dar și dezvăluie care este adversarul împotriva căruia visează să boxeze în viitorul apropiat.

Reporter: Bogdan, te pregătești în această perioadă pentru Gala de la Circul Globus. Despre ce eveniment este vorba?

Bogdan Dinu: Este vorba despre o gală de box profesionist. Voi fi co-main event iar meciul lui Viorel Simion (n. red. – cu spaniolul Andoni Gago) va fi main-eventul galei. Viorel își va apăra centura IBF Intercontinental.

Rep.: Cu cine vei lupta în gala de pe 14 octombrie și ce știi despre următorul tău adversar?

B.D.: Boxez cu un georgian, David Gorgiladze, care are 12 meciuri jucate și doar unul pierdut. Din păcate, duminică, 2 octombrie s-a schimbat adversarul deoarece polonezul cu care trebuia să boxez s-a accidentat. Era foarte bine clasat și ar fi trebuit să boxez pentru titlul european IBF.

Rep.: Cât de important este pentru tine meciul de săptămâna aceasta? Ce miză are acest duel cu pugilistul georgian?

B.D.: Este foarte important orice meci. Vreau să avansez în clasament pentru că îmi doresc să ajung cât mai repede în Top 20, la versiunea IBF.

4Rep.: Te-ai antrenat la Buzău, în ultima perioadă, pentru meciul din această săptămână. Unde te antrenezi mai bine, acasă ori în Canada?

B.D.: Întotdeauna este o plăcere să mă antrenez acasă.

Rep.: Faptul că boxezi în Canada, pentru Interbox, te-a ajutat să progresezi în carieră?

B.D.: Faptul că am avut șansa să boxez la clubul Interbox m-a ajutat enorm. Am reușit să înțeleg și să învăț boxul profesionist! Totodată, am avut ocazia să mă antrenez alături de pugiliști consacrați.

1Rep.: Bogdan, pe ce loc te afli acum în clasamentul WBC, la categoria grea, și cât de greu este să pătrunzi în Top 10?

B.D.: În acest moment, sunt în Top 20-30 al fiecărei versiuni. Sunt la doar două meciuri de o clasare în Top 10, la versiunea IBF.

Rep.: Care este adversarul pe care îți dorești cel mai mult mult să îl întâlnești într-un meci?

B.D.: Îmi doresc foarte mult un meci împotriva lui Anthony Joshua!

Rep.: Bogdan, știu că mai e ceva timp până atunci însă, la finalul carierei, intenționezi să te stabilești în Canada sau te vei întoarce în România?

B.D.: Deocamdată m-am restabilit în România și țin legătura cu cei de la Interbox (Canada). Intenționez să rămân în România însă nu se știe nicioadată ce îmi rezervă viitorul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =