ȘTIAȚI CĂ?…

0
1476

Autor: Loredana Lupu

        Aproximativ două treimi dintre oameni își înclină capul spre dreapta atunci când sărută sau v-ați întrebat vreodată ce este de fapt o gaură neagră? De la curiozități despre cătină și fluturi, descoperă 10 informații inedite…

  1. Știați că … în fiecare zi, în lume sunt fumate peste 15 miliarde de țigări?
  2. Știați că … usturoiul stimulează sistemul imunitar sau că ceapa luptă cu cele mai aprige bacterii din lume?
  3. Știați că … Europa este considerat a fi unul dintre sateliții cu cel mai mare potențial de găzduire a vieții extraterestre? Telescopul Hubble al NASA a confirmat o teorie vehiculată din 2012: la suprafața Europei există vapori de apă, ceea ce crește șansele existenței formelor de viață extraterestră.
  4. Știați că … simțul olfactiv al fluturilor este situat la nivelul… picioarelor?
  5. Știați că … o gaură neagră este un obiect astronomic limitat de o suprafață în interiorul căreia câmpul gravitațional este atât de puternic, încât nimic nu poate scăpa din interiorul acestei suprafețe?
  6. Știați că … o soție ar trebui să câștige aproximativ 6000 de dolari pe lună, dacă a fi casnică ar fi ceva legalizat? Calculul a fost făcut de un american care a dorit să afle cât valorează, în bani, munca pe care femeia vieții sale o depune pentru ca al lor cămin să fie mereu impecabil, iar copilului lor să nu îi lipsească nimic. Aceasta ar fi de fapt suma pe care cei doi părinți ar trebui s-o investească în cazul în care copilul ar avea o doică, iar casa ar încăpea pe mâna unei femei de serviciu plus o bucătăreasă.
  7. Știați că … aproximativ două treimi dintre oameni își înclină capul spre dreapta atunci când sărută?
  8. Știați că … există o plantă miraculoasă numită și ,,ginsengul românesc” care este în același timp și cel mai bun vaccin antigripal? Este vorba de cătină.
  9. Știați că … uităm aproape 90% dintre vise?
  10. Știați că … românii au fost priviți în trecut ca fiind un neam de supuşi, modeşti, resemnaţi până la laşitate, deloc harnici, dar foarte inteligenţi? Aşa am fost văzuți în trecut de istoricii străini care ne-au vizitat țara și s-au aplecat asupra analizei caracterului poporului nostru. Dumitru Drăghicescu a făcut o radiografie a caracterului românilor în cartea ” Din psihologia poporului român”, apărută în 1907, în care sunt adunate rezultatele propriilor cercetări, dar şi constatările istoricilor străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 + = 37