ALERTĂ METEO DE TEMPERATURI SCĂZUTE, PLOI ȘI NINSORI EXTINSĂ PÂNĂ SÂMBĂTĂ

0
1747

Autor: Newss.ro

     De la începutul săptămânii meteorologii au emis în mod constat atenționări de vreme rea. Recent, ANM a extins alerta meteo de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului până sâmbătă. Mai exact, începând de vineri 7 octombrie, de la ora 18:00 până sâmbărtă 8 octombrie, ora 15:00, ploile se vor extinde treptat şi vor cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp.

     În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în primele ore ale zilei de sâmbătă, mai ales în judeţele Brăila, Tulcea, Galaţi şi Vaslui, se vor cumula izolat peste 40…50 l/mp. Totodată, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

    În regiunile sud-estice şi la munte, vântul se va intensifica, viteza la rafală depășind depăşi local şi temporar 55…60 km/h. Specialiștii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, în special în dimineţile următoare când local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 49