ALERTĂ METEO DE TEMPERATURI SCĂZUTE, PLOI ȘI NINSORI EXTINSĂ PÂNĂ SÂMBĂTĂ

0
915

Autor: Newss.ro

     De la începutul săptămânii meteorologii au emis în mod constat atenționări de vreme rea. Recent, ANM a extins alerta meteo de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului până sâmbătă. Mai exact, începând de vineri 7 octombrie, de la ora 18:00 până sâmbărtă 8 octombrie, ora 15:00, ploile se vor extinde treptat şi vor cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp.

     În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în primele ore ale zilei de sâmbătă, mai ales în judeţele Brăila, Tulcea, Galaţi şi Vaslui, se vor cumula izolat peste 40…50 l/mp. Totodată, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

    În regiunile sud-estice şi la munte, vântul se va intensifica, viteza la rafală depășind depăşi local şi temporar 55…60 km/h. Specialiștii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, în special în dimineţile următoare când local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ