O NOUĂ ÎNFRÂNGERE PENTRU PRIMARUL BUZĂULUI, CONSTANTIN TOMA ÎN RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA COMPANIEI DE APĂ

0
3088

Autor: Newss.ro

    Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău 2008” a avut loc joi, 06 octombrie la sediul Consiliului Județean cu participarea celor 35 de membri, majoritatea primari ai localităților care formează Asociația. Ședința disputată cu ușile închise a avut pe ordinea de zi 7 proiecte precum și un punct de diverse.

    Cele mai importante propuneri vizează înființarea unui compartiment de audit în cadrul Companiei de Apă, majorarea capitalului social al Companiei de Apă prin dobândirea calităţii de acţionar de către membrii asociaţi si eventuala modificare a unui articol din Regulamentul serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, privind modul de calcul al cantităţii de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare.

     După aproape 3 ore și jumătate de discuții, toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost aprobate. Acest lucru înseamnă încă o înfrângere pentru primarul Buzăului Constantin Toma care spera să blocheze inițiativele Companiei de Apă, prin votul primarilor PSD. Edilul social-democrat avea speranțe cu atât mai mari cu cât 33 din cei 35 de membri ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău 2008” sunt reprezentanți ai PSD, în frunte cu presedintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

    La finalul ședinței A.D.I. 2008 nu au lipsit atacurile venite din partea primarului Constantin Toma la adresa șefului Consiliului Județean. Toma a declarat că Neagu susține toate acțiunile Companiei de Apă deoarece o parte a familiei sale lucrează în cadrul instituției amintite, iar Tescaru își are unele rude angajate în Consiliul Județean. În replică, Petre Emanoil Neagu a declarat că nu va susține o ilegalitate indiferent cine o va face. Acesta a recunoscut faptul că este prieten cu Tescaru așa cum și primarul Buzăului este prieten cu directorul Companiei de Apă. În acest sens, el îi reamintește edilului de excursiile și partidele de tenis de masă jucate cu Ionel Tescaru în perioada prieteniei lor.

    Înfrângerea usturătoare lasă să se întrevadă și o ruptură clară între primarul Buzăului, Constantin Toma și liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu. Dacă anterior Ciolacu i-a oferit un sprijin constant și necondiționat edilului, acum lucrurile par a se fi schimbat. Deputatul Marcel Ciolacu a refuzat să-i influențeze pe 32 de primari PSD din componența Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, preferând ca aceștia să decidă ceea ce este mai bine pentru comunitatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =