PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS VREA, DUPĂ ALEGERILE PARLAMENTARE, UN PREMIER ,,FĂRĂ PATĂ”

0
1192

Autor: Newss.ro

     Șeful statului, Klaus Iohannis a declarat că după alegerile parlamentare din decembrie, nu va desemna pentru funcția de premier „o persoană urmărită penal sau condamnată penal”. Fără a nominaliza pe cineva anume, președintele ar fi făcut aici referire la Victor Ponta, Liviu Dragnea, Traian Băsescu sau Călin Popescu Tăriceanu. ,,În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate de altă natură. (…) Eu, președintele României, nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal” a declarat Klaus Iohannis.

     La scurt timp au apărut și primele reacții. Fostul premier Victor Ponta l-a acuzat pe șeful statului că îl plagiază pe fostul președinte al României, Traian Băsescu. Pe de altă parte, Ponta a adăugat că se așteaptă ca Iohannis să respecte ceea ce este prevăzut în Constituție. ,,(…) Eu spun un singur lucru. Ce vor oamenii și votează pe 11 decembrie, asta trebuie să respecte toată lumea. Iar domnul Iohannis, care a învățat de la Băsescu să le facă dosare penale adversarilor, și aici îl plagiază pe Băsescu, dar domnului Băsescu îi pare rău că făcea dosare penale la adversari, că i-a venit și lui rândul”, a spus Ponta.

      Liviu Dragnea care pare și el a fi scos din lupta pentru premier a declarat că președintele României nu respectă Constituția, și că Iohannis nu face altceva decât să confirme ceea ce „dictează” președintele PNL, Alina Gorghiu. „(…) Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu premier. Domnul Iohannis confirmă că face ceea ce spune doamna președinte PNL. Încalcă grav Constituția. În felul ăsta se va suspenda relația dintre el și românii la care face mereu apel. Partidul nostru va merge în alegeri și va vorbi cu românii. Ei vor decide cine trebuie să îi conducă” a adăugat Dragnea. Imediat după declarațiile lui Klaus Iohannis, social democrații s-au întrunit într-o ședință fulger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 45 = 51