MINISTRUL EDUCAŢIEI, MIRCEA DUMITRU LA UN PAS DE A FI DEMIS DIN GUVERNUL CIOLOȘ. VEDEȚI DIN CE MOTIV

0
1153

Autor: Newss.ro

    Dosarele miniștrilor din Guvernul Cioloș au fost luate la verificări amănunțite de Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii. Conform evz.ro printre cei depistați cu dosar de informator se află ministrul Educației, Mircea Dumitru. Acesta ar fi fost recrutat de Departamentul Securității Statului în anul 1980, pe când Dumitru, era student la Facultatea de Filosofie din București, și lăsat din legătura informativă în 1989. Dosarul ministrului este unul de doar câteva file și cuprinde un Angajament și două note informative. Foarte posibil, șeful Executivului, Dacian Cioloș l-ar putea demite de la conducerea Ministerului Educației.

      În replică demintarul a declarat că aceste informații nu sunt adevărate. ,,Nu poate fi vorba despre un dosar pentru că, în primul rând,  eu nu am colaborat cu Securitatea. (…) Eu am o adeverință de la CNSAS în care se specifică faptul că nu am fost colaborator al Securității, atunci când am candidat în 2011, ca rector al Universității București”, a menționat Ministrul Educației.

      Mircea Dumitru s-a mai aflat în atenția presei în momentul în care a fost desemnat să conducă Ministerul Educației.  Deși în propriul CV, depus la Universitatea Bucureşti câţiva ani mai târziu când ajunsese deja conferenţiar la Facultatea de Drept, recunoaște că nu cunoaşte deloc limba germană, acesta apare ca traducător din germană al cărţii lui Ludwig Wittgenstein „Cercetări filozofice”, alături de Mircea Flonta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 76