UNA CALDĂ, ALTA RECE. VEZI CE ÎI AȘTEAPTĂ PE BUZOIENI LA IARNĂ

0
1523

Autor: Newss.ro

      Alegerile parlamentare din această iarnă par să aducă și un lucru bun pentru buzoieni, dar pentru o perioadă extrem de scurtă. Cel puțin, pentru cei care încă mai au apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire. Mai exact, potrivit primarului Buzăului, Constantin Toma, până la sfârșitul anului 2016, prețul gigacaloriei ,,va costa tot la fel pentru că avem alegeri anul ăsta”. Asta nu înseamnă că din 2017, lucrurile vor sta la fel. În niciun caz. Oamenii trebuie să se aștepte la ce este mai rău.

      Adică, municipalitatea care face acum un efort prea mare pentru susţinerea subvenţiei ar putea majora preţul de livrare către populaţie al gigacaloriei. ,,Buzoienii însă trebuie să se pregătească pentru că nu putem sta cu una dintre cele mai ieftine gigacalorii din România, în condiţiile în care abia se acoperă plata gigacaloriei pe care o luău de la Ecogen, 185 lei; o cumpărăm cu 185 lei; practic o dăm cetăţeanului, ea costând peste 441 lei” a explicat primarul Buzăului.

      Constantin Toma îi asigură însă pe buzoieni că această majorare nu va fi făcută brusc, ci în etape. ,,Preţul va creşte, în nişte etape, vom vedea. Sunt mai multe situaţii, pentru că avem o situaţie financiară foarte proastă la această companie, Regia Autonomă Municipală, respectiv are datorii foarte mari către bănci, către bugetul statului; e mai complicat” a adăugat edilul.

      Este ușor de intuit ce se va întâmpla, odată ce oamenii își vor vedea facturile mărite la căldură. Trebuie luat în calcul faptul că persoanele care au apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire sunt cele care au o situație financiară precară și care ani la rând, au beneficiat de sprijin din partea administrației locale. Deja există sute de familii care, nici în prag de vară, nu au reușit să-și achite sumele restante la întreținerea din iarna 2015-2016. Și dacă, începând din 2017, prețul gigacaloriei va crește foarte probabil mulți dintre locatari se vor trezi cu căldura sistată, în prag de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 76