MEDICUL CARE L-A CONSULTAT PE GYURI PASCU CU DOUĂ ORE ÎNAINTE DE DECESUL ACESTUIA ȘI-A ÎNCĂLCAT FIȘA POSTULUI

0
1332

Autor: Newss.ro

      Moartea lui Gyuri Pascu a declanșat un adevărat scandal și mai ales multe semne de întrebare. Mai ales după ce s-a descoperit faptul că a mai fost solicitată o ambulanță la domiciliul fostei soții a regretatului artist în jurul orei 03:36, cu aproape 2 ore înainte de a muri. Atunci, doctorița l-a găsit conștient pe Gyuri Pascu care a rugat-o să-i facă ceva, pentru a se putea odihni. De mai bine de trei zile artistul nu ar fi putut să doarmă, din cauza unor atacuri de panică. Prin urmare medical de pe ambulanță a tratat cazul ca atare, administrându-i o jumătate de fiolă de diazepam. La circa două ore de la intervenție Gyuri Pascu a murit în urma unui infarct.

       Conducerea Ambulanţei Bucureşti-Ilfov a deschis o anchetă internă pentru a se stabili și verifica dacă modul în care personalul medical a intervenit în cazul artistului a fost unul corect. Comisia a constatat că doctorița a încălcat două articole din regulamentul intern și fișa postului. Unul dintre ele se referee la faptul că nu a folosit toate trusele din dotarea mașinii la intervenția în cazul actorului. Cel de-al doilea articol se referă la obligația medicului de a obține consimțământul pacientului atât pentru tratamentul aplicat cât și pentru refuzul de transport la spital.

       Doctorița le-a declarat reprezentanților comisiei că i-a propus acest lucru artistului însă a refuzat să fie adus la spital. Totodată, medicul a adăugat că Gyuri Pascu nu a fost anunțată de problemele sale cardiace. Neregulile nu se opresc aici. Doctorița nu a luat defibrilatorul și nici nu i s-a efectuat un EKG, iar consultația ar fi fost una superficială. Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul morţii lui Gyuri Pascu. Anchete în acest caz au deschis Direcţia de Sănătate Publică, Corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă condus de Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =