46.000 DE ELEVI DIN JUDEȚUL BUZĂU ÎNCĂ NU PRIMESC LAPTE ŞI CORN

0
1483

Autor: Tatiana Botiță

     Şcoala a început de mai bine de două săptămîni, însă elevii din județul Buzău încă nu primesc lapte şi corn. Licitaţiile pentru desemnarea firmelor care vor distribui laptele şi cornul în judeţul Buzău se află aproape de final şi,  cel mai probabil, elevii vor primi aceste produse la jumătatea lunii octombrie. Prin urmare, la două săptămâni de la debutul şcolii, copiii mănâncă doar pacheţelul de acasă. Reprezentanţii instituției dau vina pentru acestă întârziere pe noul sistem de achiziţii.

      Ei speră ca anul viitor această procedură să înceapă mai devreme, astfel încât odată cu debutul anului școlar elevii să beneficieze de gustarea oferită de stat.,,Programul laptele și cornul va începe imediat în momentul în care licitația se va termina. Probabil că  în câteva zile. Dar asta este o problem și cred că trebuie reglementată la nivel național, pentru că anumiți termeni, ținând cont că există o perioadă de vacanță, vacanța elevilor, ar trebuimodificați ca licitația să înceapă mai devreme ca odată cu prima zi de școală elevii să primească laptele și cornul” a explicat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

    Guvernul ia deja în calcul modificarea programului ,,Laptele şi Cornul” şi a iniţiat un proiect-pilot prin care elevii din 50 de şcoli din ţară vor primi o masă caldă în valoare de şapte lei. În funcţie de rezultatul acestui proiect pilot, noul program ar urma să fie extins la toate şcolile din ţară. Elevii din clasele primare au primit pentru prima dată lapte în 2004. Ulterior, programul guvernamental a fost extins şi la clasele V-VIII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 96