UTILIZĂRI INEDITE PENTRU LĂMÂI, LA CARE NU TE-AI GÂNDIT

0
1782

Autor: Daniel Țigleanu

       Lămâile zemoase și parfumate au o mulțime de întrebuințări în bucătărie, dar și în restul casei. Știi deja cât de bine curăță grăsimea și cât de bune sunt să parfumezi casa, dar noi îți propunem alte utilizări la care nu te-ai gândit. Descoperă câte lucruri ingenioase poți face cu banalele lămâi!

-Taie câteva felii groase dintr-o lămâie bine coaptă și zemoasă și lustruiește cu ele cutiile din plastic în care ții alimentele, dacă acestea au căpătat un iz neplăcut. Sucul de lămâie albește, omoară mucegaiul și lasă un parfum proaspăt în cutiile tale pentru mâncare.

-Înmoaie hainele care au pete galbene de transpirație la subraț într-o soluție din suc de lămâie și apă. Lasă hainele să se usuce, apoi spală-le în mod obișnuit. Sucul de lămâie va îndepărta urmele de transpirație și de deodorant solid.

-Pulverizează puțină apă cu lămâie pe fructele și legumele pe care le păstrezi la frigider. Lămâia previne apariția mucegaiului și păstrează coaja fructelor mai bine hidratată.

-Ține pisica departe de obiectele la care nu are voie să ajungă cu ajutorul lămâilor. Mirosul de lămâie este greu de suportat pentru pisici.

-Adaugă câteva picături de lămâie în umidificatorul de cameră. Zeama de lămâie previne apariția mucegaiului și înmulțirea bacteriilor.

-Pune pensulele de machiaj care s-au întărit în suc proaspăt de lămâie câteva ore, apoi spălă-le cu apă caldă și un strop de șampon. Sucul de lămâie degresează pensulele și le redă finețea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =