REACȚIE DURĂ A DNA PRIVIND DECIZIA SENATORILOR DE A-L SCĂPA PE GABRIEL OPREA DE URMĂRIRE PENALĂ

0
1063

Autor: Newss.ro

    Senatorii au votat luni, 19 septembrie, împotriva solicitării DNA de începere a urmăririi penale a fostului Ministru de Interne Gabriel Oprea cercetat pentru ucidere din culpă. Procurorii au cerut permisiunea senatorilor de a-l ancheta pe Oprea, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a fostului ministru.

     La scurt timp de la aflarea votului DNA a emis un răspuns prin care anunță că prin votul dat de senatori actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit în cazul lui Gabriel Oprea. Mai exact el scapă de răspunderea penală.

    ,,Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanții mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

      La data de 01 septembrie 2016 a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială (vezi comunicat nr. 1150/VIII/3 din 01 septembrie 2016).

     Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție a fost supusă la vot de către plenul Senatului României la data de 19 septembrie 2016. Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

    Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit” se menționează în comunicatul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =