METODE SIMPLE DE REGENERARE A FICATULUI

0
1444

Autor: Daniel Țigleanu

    Zilnic, ficatul tău este nevoit să facă față poluării și aditivilor din diverse alimente care-i îngreunează capacitatea de reacție și-l predispun la boli. Pentru a-i susține activitatea zilnică și pentru a-l regenera, e nevoie de remedii naturiste care-l protejează.

      Infuziile cu efect regenerant

    Armurariul, rădăcina de păpădie, verbina, anghinarea, pelinul, rozmarinul stimulează secreția de bilă și ușurează procesul digestiv. Armurariul acționeză ca antioxidant, detoxifică ficatul, regenerează celulele hepatice. Păpădia este bună în hepatită și previne formarea calculilor biliari.Sunt recomandate curele de 2-3 luni, în care se beau 2-3 ceaiuri pe zi, între mese. O infuzie o poți prepara ușor astfel: pui o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită, iar după 15 minute strecori ceaiul și-l bei călduț.

      Usturoiul, pentru o mai bună funcționare

     Datorită conținutului ridicat de sulf, ceapa și usturoiul cresc activitatea enzimatică, prin urmare curăță ficatul. În lipsa sulfului, ficatul va face față mai greu toxinelor pe care trebuie să le elimine din organism. Alte surse naturale de sulf sunt ouăle, carnea de pește, varza, fasolea boabe, alimentele proteice în general.

       Lecitina scade colesterolul

      Acizii grași esențiali pe care-i conferă fac din lecitină un aliat în metabolizarea grăsimilor. Laptele de soia și ouăle conțin lecitină care are puterea de a reduce colesterolul „rău“ și de a preveni apariția depozitelor de grăsime în jurul ficatului. O alternativă este lecitina sub formă de capsule.

       Inul ajută la eliminarea toxinelor

      Pentru a stimula ficatul să funcționeze mai bine, mai ales în ceea ce privește funcțiile de inactivare și de eliminare a excesului de hormoni ca estrogenul și testosteronul, ajută să iei în fiecare zi 2 lingurițe de semințe de in măcinate. Un nivel crescut al acestor hormoni poate duce la apariția sindromului premenstrual, fibromului uterin, chisturilor ovariene, tumorilor de sân.

       Legumele verzi detoxifică ficatul

   Verdețurile și legumele de culoare verde influențează pozitiv funcționarea ficatului. Clorofila, cea care le dă și culoarea verde, are efectul de a curăța ficatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 12