BREAKING NEWS: PMP BUZĂU ÎI CERE LUI CONSTANTIN TOMA SĂ-ȘI DEA DEMISIA DIN FUNCȚIA DE PRIMAR AL BUZĂULUI. VEZI DE CE

0
2483

Autor: Newss.ro

    Primarul Buzăului, Constantin Toma este încolțit din toate părțile. După ce, recent juriștii Companiei de Apă au făcut plângere penală la D.N.A. pe motiv că, prin acţiuni ilegale şi abuzive, ar pune în pericol finanţarea investiţiilor în valoare totală de peste 300 milioane de euro, mai nou, PMP Buzău a făcut o sesizare către A.N.I. prin care îl acuză pe Constantin Toma de fals și uz de fals în redactarea declarației sale de avere.

    Potrivit liderilor organizației buzoiene, edilul Buzăului a  ,,uitat” să menționeze în declarația sa de avere datoriile pe care le are. ,, (…)Domnul Toma s-a făcut că uită acest aspect, pentru că, în acest moment, conform informațiilor certe pe care le dețin, Toma Constantin are popriri pe conturile sale ca persoana fizică de circa 9 milioane de euro!!! Din documentele pe care le dețin, rezultă clar că Toma a ajuns la aceste datorii colosale pentru că a garantat personal pentru creditele restante pe care le au firmele sale la un număr impresionant de bănci. De aici au rezultat și popririle – record pe conturile sale. Trebuie să fie verificat de urgență modul în care Toma a făcut tranzacții, pe ce nume, pe ce firme, cu ce implicații etc. pentru că toată averea sa a dispărut de pe numele său și al soției sale pe perioada proceselor de faliment și insolvență ” a menționat liderul PMP Buzău, Adrian Mocanu.

   Reprezentanții organizției buzoiene au mai atras atenția asupra încă unui aspect. ,,Din declarația de avere pe care o poate consulta orice buzoian pe site-ul primăriei, rezultă că Toma nu are nicio avere. Nici casă, nici mașină, nici caruta, nimic. Doar datoriile de 9 milioane de euro, pe care a uitat să și le treacă, pentru a nu fi demascat public. Atenție! Această suma imensă este executorie! Cel puțin doi dintre executorii care se ocupă de datoriile sale sunt din Buzău. Sper să nu ajungă să-i mituiască sau să-i amenințe ca să-l lase în pace. Cum mai poate fi credibil un asemenea om, atunci când afirmă că vrea reformarea din temelii a Buzăului? Mai adaug faptul că Toma, ca primar, este creditor pentru firmele lui Toma aflate în faliment, iar Toma, ca afacerist falimentar, este debitor la Primărie. Și acest lucru trebuia trecut în declarația de avere și de interese și nu a fost trecut” a explicat deputatul Adrian Mocanu.

  Potrivit conducerii PMP Buzău, prin toate aceste omisiuni, primarul Constantin Toma a încălcat flagrant legea și prin urmare i se cere acestuia să-și dea demisia. ,,(…) Având în vedere faptul că a acuns în mod ilegal datoriile imense pe care le are, netrecându-le în declarația de avere și comițând, în aces sens, o infracțiune evidentă, PMP Buzău îi cere primarului Constantin Toma să dea dovadă în ultimul ceas de decență și să își prezinte demisia. Oricum, fapta pe care a comis-o îl va face să piardă funcția de primar. (…) Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, vom ieși zilnic, dacă e nevoie, pentru a amenda public nelegiuirile primarului PSD. Zilnic vom ieși și îi vom cere demisia” se mai precizează în comunicatul PMP Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =