BREAKING NEWS: PLÂNGERE PENALĂ LA D.N.A. ÎMPOTRIVA PRIMARULUI BUZĂULUI, CONSTANTIN TOMA. VEZI CINE A FĂCUT ACEST DEMERS

0
2050

Autor: Newss.ro

        Edilul Buzăului, Constantin Toma precum și alte persoane din jurul acestuia s-au ales cu plângere penală la DNA pe motiv că, prin acţiuni ilegale şi abuzive, ar pune în pericol finanţarea investiţiilor în valoare totală de peste 300 milioane de euro. Acestea au ca scop lucrări de modernizare şi extindere a reţelei de apă din Buzău. Iată ce anume se menționează în comunicatul de presă al Companiei de Apă Buzău, vis a vis de acest aspect: ,,(…) Autoritățile române și cele europene, inclusiv cele care finanțează aceste lucrări, sunt la curent cu acțiunile ilegale ale primarului Constantin Toma. Mai mult decât atât, Instituția Prefectului – Buzău a avertizat, încă de la debutul seriei de hotărâri ilegale ale Consiliului Local privind modificarea actului constitutiv al Companiei de Apă, că va ataca în instanță această inițiativă ilegală.

       Ministerul Fondurilor Europene a avertizat, în documente oficiale, în legătură cu efectele dezastruoase ale acestor modificări. Stadiul acestor demersuri ilegale a fost prezentat și la Bruxelles, oficialilor Comisiei Europene, dar și către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare – principalii finanțatori ai proiectelor în valoare de peste 300 de milioane de euro, dintre care deja au fost cheltuite peste 100 de milioane de euro” .

    Potrivit reprezentanților Companiei, dacă demersurile ilegale și abuzive ale primarului Buzăului, prin încălcarea angajamentelor asumate de administrația locală în relația cu finanțatorii, vor fi puse în practică atunci folosirea acestor sume este deja în pericol de a fis sistate și chiar returnate, cu penalitățile de rigoare.

      ,,(…) În condițiile în care ilegalitățile nu doar că nu se opresc, dar continuă, printr-o nouă convocare a Consilului Local, pentru data de marți, 13 septembrie a.c., pe ordinea de zi anunțată figurând din nou modificarea actului constitutiv al Companiei de Apă, precum și alte ingerințe ilegale în activitatea societății, ne exprimăm convingerea că doar intervenția fermă a instituțiilor statului român, care veghează la respectarea legii, va împiedica la timp pierderile ireparabile pe care aceste abuzuri le pot genera” se menționează în comunicatul de presă al Companiei.

     Primarul Constantin Toma convoacă din nou aleșii pe data de 13 septembrie, într-o ședință a Consiliului Local Municipal în cadrul căreia urmează să fie supus spre aprobare printre altele și următoarele puncte de pe ordinea de zi:

 – proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanților municipiului Buzău în adunarea generală a acționarilor a Societății Comerciale “Ecogen Energy” S.A. Buzău precum și în consiliul de administrație al societății;

– proiectul de hotărâre pentru aprobarea modificărilor actului constitutiv al Societății Comerciale ”Compania de Apă” S.A Buzău precum și împuternicirea domnului Sălcuțan Alexandru Lucian să reprezinte municipiul Buzău în Adunarea generală a acționarilor Societății Comerciale “Compania de Apă” S.A. Buzău;

– proiectul de hotărâre privind revocarea mandatului administratorului Societății Comerciale “Compania de Apă” S.A Buzău și numirea provizorie de noi administratori, până la momentul alegerii unora conform Legii 109/2011 privind guvernanța corporativă precum și împuternicirea domnului Sălcuțan Alexandru Lucian să ducă la îndeplinire hotărârea de revocare a mandatului administratorului acestei societăți și de numire provizorie de noi administratori, până la momentul alegerii unora conform Legii nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 77