CASE ȘI STRĂZI INUNDATE, SATE IZOLATE. ESTE BILANȚUL PLOILOR DE MARȚI SEARĂ, DIN JUDEȚELE BUZĂU ȘI VRANCEA

0
2014

Autor: Newss.ro

     În municipiul Buzău, o ploaie torențială de câteva ceasuri a transformat orașul într-o mică Veneție. Canalizarea a cedat ca urmare a volumului mare de apă și străzile au fost inundate spre disperarea șoferilor dar și a celor ce se aflau prin oraș. Maşinile au rămas blocate în adevărate lacuri formate pe carosabil. În municipiul Buzău cantităţile de apă au depăşit izolat şi 50 l/mp. Și la Râmnicu Sărat, scenariul pare să fie același: străzi și intersecții inundate, canalizări care au cedat și au refulat. 5 gospodării din oraș au fost afectate de precipitațiile abundente, iar pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei.


canalizare     În comuna buzoiană Podgoria, cantitatea de apă care a căzut a ajuns la 100 de litri pe metru pătrat. În satele Pleșești și Tăbăcari, din comuna Podgoria trei drumuri sunt impracticabile, după ce apa, care s-a scurs de pe dealuri a luat cu ea piatra și a lăsat în urmă șanțuri adânci, pline de noroi și aluviuni.

podgoria     Cel mai afectat a fost județul Vrancea, unde 8 localități sunt afectate până acum de potopul care s-a abătut marți noapte. Este vorba despre Budești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Obrejița, Tâmboiești, Slobozia Bradului și Bogza. Cel puțin 200 de gospodării au fost inundate, în unele cazuri apa intrând și în case. 87 de pompieri cu 29 de mijloace intervin în sprijinul oamenilor. Miercuri dimineață, unul dintre drumurile afectate este DN 2 M Focșani-Nereju a fost închis în localitatea Răchitașu deoarece râul Milcov a rupt o parte din terasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 52 = 59