ȘTIAȚI CĂ?

0
1748

Autor: Loredana Lupu

    Ochiul uman poate detecta 10 milioane de culori sau v-ați întrebat vreodată dacă există fobie pentru femei frumoase? De la curiozități despre avioane și egipteni, descoperă 10 informații inedite.

  1. Știați că … ochiul unui struț este mai mare decât creierul acestei păsări?
  2. Știați că … cel mai lung fluviu de pe Pământ este Nilul, ce atinge o lungime de 6.695 Km?
  3. Știați că … limba este singurul mușchi atașat de corp doar la un capăt?
  4. Știați că … doi fotografi amatori din orașul Oțelu Roșu au descoperit pe 4 februarie 2013, din întâmplare, „Tunelul Iubirii”? Este situat pe calea ferată Caransebeș – Băuțar, între localitățile Obreja și Glimboca și a fost introdus recent pe lista comorilor ascunse din Europa datorită romantismului acestui loc. Fotografiilor cu ‘Tunelul Iubirii’ au atras atenția site-urilor naționale și internaționale.
  5. Știați că …  avionul poate ajunge la destinație chiar dacă are un motor oprit? Mai mult, chiar dacă toate motoarele cedează, acest lucru nu implică prin sine că avionul se va prăbuși. Timp de 30 de minute, avionul poate “aluneca” prin aer până la sol pentru o aterizare de urgență.
  6. Știați că … Caligynefobia este o fobie mai puțin cunoscută și reprezintă frica irațională față de femeile frumoase? Ca orice fobie, este produsă de inconștient, ca un mecanism de apărare, de aceea toate fobiile sunt extrem de greu de controlat sau vindecat.
  7. Știați că … o nouă teorie care îi aparține lui Peter James, un inginer constructor, susține că egiptenii antici au renunțat să mai înalţe spectaculoase monumente piramidale tocmai din cauză că ajunseseră să le construiască prea bine?
  8. Știați că … în fiecare an cad pe suprafața terestră în jur de 1000 de tone de praf cosmic?
  9. Știați că … ochiul uman poate detecta 10 milioane de culori?
  10. Știați că … filmul „ Cold Mountain” a fost filmat în România?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =