ȘTIAI CĂ ȘI PÂINEA E BUNĂ LA CURĂȚENIE?

0
1477

Autor: Daniel Tigleanu

      Pâinea proaspătă absoarbe bine grăsimea și te ajută să scapi de pete sau de praf. Nu  te-ai fi gândit niciodată să o folosești la curățenie, dar noi îți arătăm cum!

      Pâinea albă curăță pereții

     Dacă a sărit grăsime din cratiță pe pereții de lângă aragaz sau copiii și-au pus mâinile pline de mâncare pe pereții din bucătărie, curăță repede petele grase cu miez de pâine albă. Pâinea, fie că e proaspătă sau mai veche de două, trei zile, absoarbe foarte bine excesul de grăsime. Ulterior, poți spăla zona pătată cu puțină apă rece și detergent lichid de vase, dar ai grijă să nu freci prea tare, ca să nu se curețe de tot vopseaua lavabilă.

       Pielea întoarsă arată ca nouă, dacă e frecată cu pâine

       Dacă ai o pereche de pantofi din piele întoarsă care s-a prăfuit și a căpătat diverse pete, nu îi arunca la gunoi și nici nu încerca să îi cureți cu burete, apă, detergent sau cine știe ce soluții scumpe. Încearcă mai întâi să îi freci cu miez de pâine albă. Pregătește câteva felii, freacă bine pantofii de mai multe ori, în funcție de cât sunt de murdari, și apoi folosește o perie moale să înlături firimiturile. La final, vei vedea că arată aproape ca noi, mai ales dacă sunt de culoare deschisă și se înnegriseră de praf.

       Pâinea adună cioburile

       Dacă se întâmplă să spargi vreun pahar sau vreo farfurie pe gresia din bucătărie, mătură cioburile mari, iar pe cele mici încearcă să le aduni cu felii groase de pâine. Întotdeauna rămân cioburi fine și subțiri pe jos, pe care mătura sau mopul nu le pot curăța bine. Dar miezul proaspăt de pâine, dacă e presat cu grijă pe gresie, adună și cele mai fine așchii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 + = 58