ȘEFUL FISCULUI BUZOIAN, PETRUȘ CÎRCEI REȚINUT DE D.I.I.C.O.T. PENTRU 24 DE ORE

0
1693

Autor: Leonard Bunilă

     Sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău și alte două locații au fost percheziționate miercuri dimineață, de către procurorii DIICOT București. În urma verificărilor au foat puse în executare două mandate de aducere, unul dintre acestea pe numele șefului Fiscului buzoian, Petruș Cîrcei. După cinci ore de audieri la sediul DIICOT București, anchetatorii au luat decizia reținerii pentru 24 de ore a directorului executiv al Finantelor buzoiene.  Petruș Cîrcei, este bănuit că, în 2014, a furnizat informații despre dosarul în care omul de afaceri buzoian Costică Lepădatu și Marius Grațian Gheorghiță, fost consilier juridic la Casa de Vinuri Pietroasa, manager al uneia dintre societățile lui Lepădatu, erau cercetați de DIICOT București.

       Mai exact, Cîrcei i-ar fi anunțat pe cei doi de faptul că anchetatorii au cerut de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați date despre societățile comerciale la care aceștia erau asociați sau administratori. Astfel, seful Finantelor buzoiene a împiedicat și îngreunat cercetările și tragerea la răspundere penală a celor doi. În urmă cu un an și jumătate, numele afaceristului Costică Lepădatu a fost vehiculat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, dar și de încercare de obținere frauduloasă a unor fonduri europene, dosar instrumentat de DIICOT București, ulterior fiind începută urmărirea penală în cazul său.

     Neregulile cercetate de anchetatori la acel moment vizau operațiuni de evaziune fiscală, sprijinirea unei grupări infracționale, fals în înscrisuri și spălare de bani, în vizorul procurorilor antimafia fiind o grupare infracțională care racola oameni săraci din diverse zone din țară, pe numele cărora a înființat peste 100 de firme-fantomă. Societățile erau apoi folosite pentru livrări de diverse mărfuri, în special produse din carne, tranzacții de pe urma cărora statul nu încasa taxe și impozite aferente, bugetul public fiind astfel prejudiciat cu 27 de milioane de euro. Mai mult, în baza actelor false, membrii grupării ar fi încercat să acceseze fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 59