DIRECTOR EXECUTIV AL FINANȚELOR BUZĂU BĂNUIT DE D.I.I.C.O.T. CĂ AR FI AJUTAT DOI SUSPECȚI DINTR-UN DOSAR PENAL

0
1939

Autor: Newss.ro

     Procurorii D.I.I.C.O.T. Bucuresti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București au efectuat miercuri dimineață, 3 percheziţii pe raza municipiului Buzău. Anchetatorii au descins la Finanţe Buzău, dar şi în alte două locaţii. Perchizițiile au fost făcute într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și compromiterea intereselor justiție. Procurorii au venit pregătiți cu un mandat de aducere emis pe numele lui Petruş Octavian Cîrcei. Acesta a fost urcat în mașina anchetatorilor și urmează să fie dus la sediul DIICOT București pentru audieri.

    ,,În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, suspectul C. P. O., director executiv în cadrul unei instituţii publice a sprijinit cu intenție doi făpuitori cercetați într-un dosar penal aflat pe rolul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial București, în scopul împiedicării și îngreunării cercetărilor în dosarul menționat și tragerii la răspundere penală, prin punerea la dispozitia acestora de informații nepublice. Astfel, luând cunoștință în virtutea funcției de informații privind modul în care urmează să se administreze o probă în dosarul aflat pe rolul D.I.I.C.O.T, suspectul a divulgat aceste date îngreunând urmărirea penală şi a  dezvăluit fără drept mijlocul de probă și înscrisul oficial  înainte de dispunerea unei soluții de trimitere în judecată ori de soluționarea definitivă a cauzei” se arată în comunicatul D.I.I.C.O.T. La sediul intituției din București urmează să mai fie adusă pentru audiere încă o persoană.

       Petruș Cîrcei deține funcția de director executiv al Agenției Naționale a Finanțelor Publice Buzău din data de 1 iunie 2013. El şi-a început cariera la Fiscul buzoian pe data de 1 ianuarie 1991, ca inspector.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 22