UN POȘTAȘ DIN RÂMNICU SĂRAT TERORIZAT ZILNIC, DE CÂINI

0
5492

Autor: Mihaela Iordache

    Paul Baicu lucrează la Oficiul Poștal din Râmnicu Sărat, iar una dintre zonele în care trebuie să distribuie corespondența este cartierul Bariera Focșani. Deși meseria de poștaș pare a fi una ușoară, bărbatul spune că nu este deloc așa. Când ajunge în cartierul Bariera Focșani, ca să ducă facturi, o haită de câini îl atacă aproape de fiecare dată. ,,Nu se poate desfășura activitatea de factor poștal, pentru că vine câinele…dacă ar fi unu sau doi aș putea să mă apăr și eu dar sunt 10, 12, 8 care vin odată toți. Nu se poate. Dacă nu vin, cetățenii fac sesizări la Oficiul Poștal că nu și-au primit facturile” povestește Paul Baciu.

      În ciuda terorii pe care o îndură, poștașul își asumă riscurile meseriei și încearcă să-și ducă la îndeplinire sarcinile. Când câinii devin foarte agresivi aruncă cu pietre, fuge sau chiar renunță să mai distribuie corespondența. Omul își pune toate speranțele în autoritățile râmnicene.  Bărbatul spune că acestea ar trebui să ia măsuri și să strângă maidanezii din zonă: ,,Acești câini nu pleacă. Nu știu de unde se hrănesc. Bănuiesc că cetățenii de aici sunt mulțumiți că au câini în fața porții dar, nu știu dacă toți, pentru că am strigat la un vecin, a ieșit o doamnă și mi-a spus că nu poate să ia nicio măsură. Nu poate să iasă din curte efectiv. Iau o piatră de jos ca să mă apăr  și dacă scăpăm, scăpăm dacă nu, riscul meseriei”.

      Reprezentanții Primăriei susțin că cei mai mulți dintre câinii aflați pe străzi au stăpâni, pe proprietarii caselor. Aceștia sunt sfătuiți să dea dovadă de responsabilitate și să-și țină animalele în curte. ,,Din nefericire sunt prea mulți cetățeni care nu înțeleg că dându-le câinilor de mâncare pe stradă, nu fac altceva decât să întrețină această stare. Am verificat. În Bariera Focșani, cei mai mulți din câinii care creează astfel de neplăceri au stăpân, sunt din curți, numai că ei ies din curți, pentru că nu sunt garduri peste tot și provoacă astfel de neplăceri (…) Până când fiecare cetățean nu va face ceea ce trebuie și împreună cu administrația locală să întreprindem măsurile, care sunt necesare și pe care și legea le prevede, nu vom reuși să scăpăm de această situație” a menționat Sorin Cîrjan primarul din Râmnicu Sărat.

   În această perioadă, autoritățile împreună cu reprezentanții asociației de protecția animalelor din Râmnicu Sărat desfășoară mai multe acțiuni care au ca scop reducerea numărului de maidanezi de pe străzile orașului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 39