SUTE DE TURIȘTI PREZENȚI LA MUZEUL NAȚIONAL PELEȘ I-AU ADUS REGINEI ANA, UN ULTIM OMAGIU

0
1275

Autor: Newss.ro

       Conform tradiției Funeraliilor Regale din țara noastră, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. Turiștii spun că prin moartea suveranei, Casa Regală Română pierde un membru marcant al monarhiei din România.

     Cărți de condoleanțe au fost  deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

13900594_10206865675696038_1646731050_n

      Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă,  la Muzeul Național Peleș și Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrărilor principale. ,,Marți,(n.red. 09 august) sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a României va fi adus la Castelul Peleș și miercuri, în 10 august, ceremonia de la Castelul Peleș va cuprinde prezența delegațiilor oficiale. Va fi o ceremonie privată la care presa și publicul nu vor avea acces” a menționat Narcis Dorin Ion, directorul general al Muzeul Național Peleș.

       Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorința Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale. Familia Regală anunță mare doliu pentru primele șapte zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 64