BREAKING NEWS: ALERTĂ ÎN COMUNA RÂMNICELU, JUDEȚUL BUZĂU! CIRCA 5 HECTARE DE TEREN DE PE ISLAZUL COMUNEI FĂCUTE SCRUM DE UN INCENDIU VIOLENT

0
4120

Autor: Daniel Țigleanu

   UPDATE: După ore de luptă cu flăcările, pompierii au stins incendiul din localitatea Râmnicelu. Bilanțul este dezastruos: 20 de hectare din islazul comunei au fost mistuite de flăcări. Cauza incendiului este focul deschis în spații deschise. Prin foc deschis se înţelege arderea în aer liber, respectiv acea ardere care nu se desfăşoară într-un spaţiu închis de combustie. Pot fi incluse în această categorie flacăra produsă de focul făcut în aer liber în scop de încălzire sau pentru arderea de resturi menajere ori vegetale, precum şi flacăra care apare în urma unor reacţii chimice.

     ȘTIREA INIȚIALĂ: Incendiul a izbucnit luni după-amiază, în satul Colibași, din Râmnicelu, pe islazul comunei buzoiene. Pompierii au fost solicitați în urma apelului făcut de primarul comunei Râmnicelu, în condițiile în care reprezentanții Comitetului Local de Urgență au fost depășiți de situație. Potrivit informațiilor primite de la ISU Buzău, la locul respectiv au intervenit două autospeciale cu apă și spumă. Din primele estimări, până în acest moment au ars aproximativ 5 hectare de teren de vegetație uscată. Și la această oră, efectivele de pompieri de la ISU Buzău alături de reprezentanții Comitetului Local de Urgență se luptă să stingă flăcările ce au cuprins islazul comunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 90