SFATURI PENTRU ARSURILE SOLARE

0
1520

Autor: Daniel Țigleanu

       Razele UV au început să fie din ce în ce mai puternice și pot fi chiar periculoase pentru sănătatea noastră. Fie că uitați acasă loțiunea de plajă, stați prea mult în apă sau vă expuneți prea mult timp la soare, riscați să vă alegeți cu arsuri grave ale pielii.Este important să vă retrageți cât mai repede la umbră și să puneți o compresă rece pe porțiunea afectată sau, mai indicat, să faceți un duș sau o baie rece. Când faceți baie, puteți adăuga o cană de oțet, care ajută la echilibrarea nivelului de pH și grăbește vindecarea.

     Pentru pielea arsă folosiți un săpun delicat, deoarece acesta poate irita și mai mult zonele afectate.  Folosiți o loțiune pentru protecție solară între 15 și 30 SPF, preferabil înainte de a merge afară.Folosiți o loțiune pe bază de aloe Vera pentru calmarea durerii și hidraterea pielii. Pentru același efect puteți folosi căpșuni mărunțite sau ulei de cocos. Dacă aveți în casă un ghiveci cu aloe, puteți să obțineți gel dintr-o frunză a plantei: după ce o secționați în centru, lăsați să se scurgă lichidul de culoare galbenă și tăiați spinii laterali; extrageți gelul din interior folosind o lingură și amestecați-l cu o furculiță. după ce este gata, îl puteți păstra în frigider.

    Inflamarea pielii poate fi înlăturată cu ajutorul uleiului pe bază de vitamina E sau a suplimentelor alimentare administrate regulat cu aceeași substanță activă. Deasemenea, puteți consuma alimente bogate în acestă vitamină, precum migdalele, spanacul,  avocado sau maslinele. Castraveții conțin antioxidanți naturali și au proprietăți analgezice. Zdrobiți-i în blender până se formează o pastă, care se aplică pe piele.Simpla aplicare a iaurtului este soluțuia rapidă pentru hidratare și reducerea inflamației de pe suprafața pielii. Dăcă doriți, puteți adăuga și câteva picături de lavandă.

      Un alt remediu este laptele de vacă. Puteți folosi o cârpă de bumbac pe care o îmbibați în lapte. Puneți compresa pe pielea afectată și lăsați-o 15-20 de minute. Repetați leacul o dată la 2 sau la 4 ore.O alimentație sănătoasă și echilibrată ajută la regenerarea pielii și la o rezistență îndelungată a acesteia. Vă recomandăm să consumați și cât mai multe fructe și legume, deoarece acestea conțin cantități mari de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =