APROAPE 40.000 DE LEI. ATÂ AR PUTEA PRIMI DE LA STAT, TOȚI ROMÂNII CARE ÎȘI VOR CONSTRUI CASE ÎN REGIM ECO

0
1883

Autor: Newss.ro

      Executivul a lansat marți, 26 iulie, în dezbatere publică, pentru zece zile, două programe –  „Casa Verde” și „Casa Verde Plus” ce ar urma să fie lansate de luna viitoare. Prin programul „Casa Verde Plus”, românii care doresc să-și ridice o casă în regim eco pot obține 40.000 de lei de la stat, dacă își izolează termic pereții cu materiale ecologice.

      Vorbim despre lână, cânepa sau piatra bazaltică. Această sumă acoperă integral izolarea cu materiale ecologice a unei case cu o amprentă la sol de 90 de metri pătraţi (materiale şi manoperă). Ce au de făcut cei interesați? Ei bine, conform Ministerului Mediului, ei trebuie să se înscrie la Agenţia pentru Protecţia Mediului de pe raza judeţului unde locuiesc. Totodată ei trebuie să-și întocmească dosarul necesar demarării proiectului. Odată ce acesta va fi completat cu toate documentele necesare reprezentanții Administraţiei Fondului de Mediu vor analiza dosarul.

     Dacă întrunește toate condițiile atunci Administrația va semna un contract cu viitorul beneficiar. Acesta are la dispoziţie un an pentru a achiziţiona sistemul şi a depune facturile pentru decontare. Bugetul dedicat populației pentru  programul „Casa Verde Plus” este de 12 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 31