UN RAPORT AL CURȚII DE CONTURI RELEVĂ CAUZELE SISTEMULUI SANITAR DEZASTRUOS DIN ROMÂNIA

0
1759

Autor: Newss.ro

        Un raport al Curții de Conturi efectuat pentru anul 2015 dezvăluie cum anume sistemul nostru sanitar a ajuns de tot râsul în Europa. O știm cu toții de problemele grave cu care se confruntă unitățile spitalicești, dovadă numeroasele cazuri, de-a dreptul îngrozitoare, dezvăluite de mass-media din România. Și dacă reprezentanții Ministerului Sănătății au tot încercat să găsească anumite scuze pentru a justifica sistemul deficitar, un raport al Curții de Conturi face lumină în acest sens.

     Potrivit acestuia, în 2015, spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii primiți de la Ministerul Sănătăţii, pe parcursul anului menționat. Și mai grav este că, aparatura medicală cumpărată din bani publici, cu peste 50 de milioane de lei de către unitățile medicale din țară nu a fost pusă în funcțiune sau nu a fost utilizată în scopul inițial.

        Nu puține sunt cazurile în care aparate performante, achiziționate tocmai în scopul de a ajuta medicii și mai ales pe pacienți zac aruncate într-un colț, acoperite de folii și de praf. Pentru punerea lor în folosință este necesar un personal bine pregătit care să le deservească, să le pună în funcțiune și să le integreze în circuitele spitalului. Aici este însă problema cea mare…personalul este aproape inexistent.

     După ce a verificat modul în care spitalele au cheltuit banii virați de către Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală și echipament, Curtea de Conturi a mai descoperit că, în 2015, s-a creat un prejudiciu de 61,7 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 58