COPIL DE 13 ANI DIN RÂMNICU SĂRAT ÎN STARE GRAVĂ LA UN SPITAL DIN BUCUREȘTI

0
10575

Autor: Daniel Țigleanu

     Un copil de 13 ani din Râmnicu Sărat, județul Buzău este internat în stare gravă la Spitalul Marie Curie din București, după ce a fost bătut cu bestialitate de un băiat de 15 ani pentru un leu și un telefon mobil. Incidentul s-a produs vineri seară. Atunci, copilul de 13 ani i-a cerut voie mamei sale să iasă în oraș pentru scurt timp. Acesta i-a dat băiatului său 20 de lei pentru a avea cu ce să-și cumpere ceva după pofta inimii.

      În seara respectivă, în oraș, minorul s-a mai întâlnit cu alți doi băieți de 10 și respectiv 15 ani. Acesta din urmă i-a propus copilul de 13 ani să meargă într-o plimbare la Buzău, cu trenul. Cei trei au cumpărat un singur bilet cu destinația dorită însă, în timpul călătoriei, ei au fost dați jos în Halta Zoița de către conductorul de tren.

      Copiii au decis să se întoarcă la Râmnicu Sărat pe jos. La un moment dat a izbucnit un conflict între băiatul de 15 ani și cel de 13 ani. Acesta din urmă a fost luat bătaie de celălalt, care cu o piatră l-a lovit în față de mai multe ori desfigurându-l.

    Speriat, bătăușul a luat-o la goană cu banii și cu telefonul bietului copil lăsându-l însângerat în plin câmp. Înainte de izbucnirea conflictului, băiatul de 13 ani își sunase părinții anunțându-i că va ajunge acasă în scurt timp.

      Orele treceau, iar familia continua să îl aștepte îngrijorată pe băiat. În cele din urmă, părinții au hotîrât să anunțe poliția care a pornit în căutarea lui. Abia în cea de-a doua zi, sâmbătă dimineață copilul a fost găsit pe un camp pe raza comunei Valea Râmnicului, din județul Buzău.

      Medicii veniți la fața locului l-au preluat în stare de inconștiență și l-au transportat de urgență la Spitalul Județean Buzău. Aici, au constatat că starea de sănătate a băiatului era extrem de gravă, el fiind mutilat și prezentând urme severe de lovituri în zona feței. Ca urmare a traumatismelor, medicii au decis să-l transfere la Spitalul Marie Curie, din București.

      Între timp, bătăușul a fost reținut de polițiști și dus la secție pentru audieri. Acum, dosarul se află pe masa procurorului de caz, minorul urmând să fie expertizat neuropsihiatric pentru a se constata dacă, în momentul comiterii faptei avea sau nu discernământ.

      Suntem convinși că astfel de cazuri nu sunt tocmai izolate. De aceea, polițiștii îi sfătuiesc pe părinți să fie mai atenți în supravegherea copiilor lor, în special a anturajului acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 + = 88