ESTE OFICIAL! DE VINERI, 22 IULIE 2016, SE SCHIMBĂ BANII ÎN ROMÂNIA

0
3684

Autor: Newss.ro

     Șeful statului Klaus Iohannis a promulgat actul normativ prin care monedele și bancnotele vor avea o cu totul altă față. Mai exact, se modifică Stema României şi se adaugă pe capul acvilei o coroană. BNR este instituția care, până în 2018, urmează să ia decizia de modificare a tuturor bancnotelor şi monedelor într-una dintre şedinţele viitoare ale Consiliului de Administraţie.

     Măsura de modificare a banilor în România vine tocmai cu argumentul că astfel va fi oprită o situație care ține de vechiul regim comunist. Până în data de 31 decembrie 2018, cele două modele de stemă a României și respectiv de sigiliu al statului pot fi folosite în continuare. De asemenea, banii emiși de către Banca Națională a României, anterior datei de 31 decembrie 2018, vor continua să circule și după această dată, în paralel cu monedele și bancnotele cu stema nouă.

     Banii care vor avea stema nouă cu acvila cu coroană vor circula în paralel cu banii vechi, deoarece procedura de înlocuire va fi una de retragere naturală a banilor pentru a nu genera costuri foarte mari cu emiterea de monedă nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 91