BREAKING NEWS: MAESTRUL RADU BELIGAN S-A STINS DIN VIAȚĂ

0
2006

Autor: Newss.ro

        Actorul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, în urma unui stop cardio-respirator. În ciuda vârstei sale înaintate, maestrul a jucat pe marea scenă, până în ultima clipă a vieții sale. Actorul a fost internat de vineri la secția de Terapie Intensivă a spitalului în stare foarte gravă. El se afla sub supraveghere și monitorizare medicală, din cauza unei degradări avansate a stării de sănătate, pe fondul vârstei. Pe 24 ianuarie 2014, cu prilejul manifestărilor Zilei Unirii Principatelor Române, la care a fost prezent, maestrul Radu Beligan a primit distincția de cetățean de onoare al județului Vrancea.

       Radu Beligan născut pe 14 decembrie 1918, la Galbeni Filipești, Bacău a fost un actor cu o bogată activitate în teatru, film, televiziune și radio. În 2004, maestrul a fost ales membru de onoare al Academiei Române, iar pe 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame București.

     Pe data de 15 decembrie 2013 a fost inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru. În peste șapte decenii, Radu Beligan a interpretat roluri celebre, cum ar fi caractere ale dramaturgilor literaturii române și universal. A fost unul dintre discipolii actriței Lucia Sturdza Bulandra și al scriitorului Eugen Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + = 24