SALVAMARII SUNT ÎN ALERTĂ! STEAGURI GALBENE ȘI ROȘII AU FOST ARBORATE PE PLAJE

0
1489

Autor: Newss.ro

      UPDATE: ANM a extins alerta nowcasting de cod galben, de vânt puternic, pentru județele Tulcea și Constanța, până la ora 18:00. În acest interval vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși la rafală 55 km/h.

      Codul galben de vânt puternic emis de meteorologi, pentru ziua de marți, valabil până la ora 15:00, în județele Constanța și Tulcea, i-a făcut pe salvamari să arboreze steagul galben și cel roșu pe plaje. Spre exemplu, în Mamaia a fost pus steagul galben, potrivit căruia doar turiștii experimentanți au voie să intre în apă. În stațiunile din Olimp și până în Vama Veche, sunt arborate steagurile roșii. Potrivit acestora intrarea în apa mării este strict interzisă.

        În ciuda avertismentelor, salvamarii au de furcă cu unii turiști care par să nu țină cont de atenționări. Mai exact, marți dimineață, la Mangalia, un tată de 46 de ani și fiul său de 13 ani au fost salvați în ultima clipă de la înec. Cu o situație relative similar se confruntă și salvamarii din stațiunea Neptun, acolo unde a fost arborat steagul roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =